Pé & Rinus worden Herenboer!

Ze hadden het er ooit wel eens samen over gehad, maar onafhankelijk van elkaar bleken zowel Peter de Haan als Frank den Hollander zich onlangs te hebben aangesloten bij het initiatief Herenboeren! En zo kon het gebeuren dat bij de online kennismakingsbijeenkomst van de eerste vijftig initiatiefnemers, Frank en (de vrouw van) Peter elkaar via het Microsoft Teams-scherm gedag konden zeggen!

Herenboeren?

De Heren zijn er klaar voor!

We pakken even de website erbij, dat is makkelijker dan alles zelf uit het blote hoofd proberen te verwoorden.

Herenboeren Groningen is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Groningen. We verkennen de mogelijkheid om in de omgeving van Groningen te komen tot een kleinschalig gemengd boerenbedrijf; een zogenoemde Herenboerderij. Want het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je van eet?
Herenboeren is onderdeel van een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan.

Praktisch

Als het allemaal lukt, start Herenboeren Groningen hopelijk begin 2022 een boerderij van ongeveer 20 hectare op fietsafstand van de Stad, dankzij de investering van ca 200 gezinnen, wat betekent dat er ongeveer 500 monden mee gevoed moeten kunnen worden.

De goed georganiseerde coöperatieve boerderij wordt een plek waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Een ervaren boer is verantwoordelijk voor het werk op de boerderij. Alles is van een hoge kwaliteit en de prijs is vergelijkbaar met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Wij doen dus mee!

Het idee achter Herenboeren past helemaal bij ons – vinden wij. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Maar zoals gezegd: de Groningse Herenboerderij kan pas van start gaan als er ongeveer 200 initiatiefnemers zijn die willen investeren.

Wil je dus Herenboer worden, en straks misschien met Pé & Rinus aardappels staan te rooien?

Hartstikke bedankt!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.