Het afscheid (nou jaaa…)

Herestraat, 1981Na vier jaar zeer intensief ’toeren’ met P&R moest er een keus gemaakt worden: gaan we op deze hapsnap manier door, worden we professioneel of houden we op het hoogtepunt op?
Het werd het laatste. We zagen ons niet op ons vijftigste nog steeds dagelijks ‘Hoornse Plas’ zingen, hoe leuk het lied ook nog steeds is. Dus werd een half jaar verderop een datum geprikt voor een afscheidsconcert, en de resterende tijd e-norm volgeplempt met optredens, optredens en nog eens optredens.

16 november 1984 was het zover: na een ‘generale repetitie’ (het een-na-laatste concert in de Molenberg, Delfzijl) werd van 20.15 uur tot bijna half één ’s nachts de stampvolle Stadsschouwburg in Groningen moegespeeld. Bij gebrek aan een goede regisseur duurde het maar, en duurde het maar: alle, maar dan ook alle mensen die ooit 1 nummertje hadden meegespeeld, deden dat nu ook. En na het laatste nummer moest iedereen, uitgebreid ingeleid, weer op het toneel verschijnen voor bloemen en applaus, vooral veel applaus.

Frank presenteerde in die tijd bij Radio Noord het jongerenprogrammaWopper, samen met Caroline Almekinders en Bert Visscher. Deze twee zorgden die avond voor de presentatie, waarbij vooral de onverwachte opkomst van Bert als de oude prinses Juliana voor veel opschudding zorgde. Tot hun eigen verbazing werden Frank en Peter aan het slot van de avond zelfs door haar ‘geridderd’…