De toernee van 2016 in 360 graden!

De zomer van 2016 was de zomer van Pé & Rinus & de Containers 3.0. Het begon met een uitnodiging voor de Zwarte Cross, en om met de deels vernieuwde begeleidingsband lekker in te spelen waren er extra optredens op Delfsail en in Vera!

Onze nieuwe drummer Jetse Goris is een prettige techneut. Hij stelde voor een 360-graden-camera aan te schaffen, waarmee we deze bijzondere optredens op een bijzondere manier zouden kunnen registreren. Zo gezegd, zo gedaan! En bassist Mervyn Gerds is ook een blitse biestere bytesboer, dus die zette de filmpjes zojuist op Gezina Daalemmers YouTubekanaal!

Voor al onderstaande filmpjes geldt:

 • Bekijk ze op je smartphone of tablet door hem voor je te houden en rond te draaien, of ‘swipe’ het beeld in het rond met je vinger!
 • Bekijken op PC of laptop: draai het beeld rond met de muis.
  (Je hebt wel de laatste en juiste versie van YouTube nodig!)

Dit zijn ze dan!

 • Framenummer, Vera, 14 juli 2016
  Let op: helemaal aan het begin van dit nummer zie je onze medewerker Mats van der Valk, staand op een keukentrapje, de camera aanzetten! Om oververhitting van de camera te voorkomen hebben we namelijk slechts het laatste gedeelte van het concert opgenomen… Professionals!
 • Lopster Toren, Vera, 14 juli 2016
 • Zundagoavend Blues, Vera, 14 juli 2016
  Eerst wordt het strakke einde van Lopster Toren nog even een paar keer gerepeteerd…
  Verder is dit eigenlijk het perfecte nummer om in 360 graden op te nemen: kijk vanaf 3:01 naar Pé’s Geniale Crowdsurfgitaarsolo! En volg deze held door de hele zaal…
 • Worst, Vera, 14 juli 2016
  Eerst zie je ons zelf om een toegift vragen, dan een hoop geouwehoer, en dan begint het lied!
 • Carnaval in t Noorden, Zwarte Cross, 22 juli 2016
  Op de Zwarte Cross hadden we helaas geen mogelijkheid de camera voor het podium c.q. boven het publiek te hangen, zoals in Vera. Het uitzicht is nu vanaf Peters gitaarversterker (zie vooral de ducttape waarmee het ding aan de versterker is geplakt). Maar toch is deze opname geweldig, vanwege het enthousiasme van het publiek, en het gevoel midden tussen de muzikanten te staan!