Eén jaar is gewoon te kort voor zo’n jubileum…

Voor 30 personen in het kerkje van Oostum

Zoals jullie weten, staan Peter de Haan en Frank den Hollander in 2020 precies veertig jaar samen op het podium. Reden genoeg om weer eens wat nieuwe liedjes te maken en in een nieuw programma terug te kijken op vier decennia vriendschap en muziekmakerij. Een kort overzicht van het voorafgaande:

Begin maart hadden we ons eerste optreden onder de titel Pé & Rinus goan weer lös. En een week later gingen we in lockdown.
Toen bekend werd dat er vanaf juni weer opgetreden mocht worden voor maximaal dertig personen, hebben we onze impresario Emil meteen gevraagd zoveel mogelijk Anderhalvemetersessies te organiseren. Dat was niet aan dovemansoren gezegd, zeker toen vanaf juli het 30-personen-maximum werd losgelaten. Kijk maar op onze Agendoa-pagina: sinds begin juni hebben we meer dan dertig voorstellingen gedaan, soms van een uur, soms twee of drie op een dag, later ook een avondvullende show van ongeveer 100 minuten.

In de tuin van caféboerderij Mausel, Noordbroek

We speelden in het kerkje van Oostum, we speelden in de tuin van caféboerderij Mausel, we speelden op de eerste dag dat er weer 110 mensen in het Kielzog, Hoogezand, mochten, we speelden in de grote zaal van de Oosterpoort voor ca 250 mensen, we speelden voor veertig mensen in het gezellige kerktheatertje VanSlag in Borger… en het was allemaal heerlijk.

Nu zitten we weer in een lockdown. We kunnen boos worden op de regering (immers: “de luchtvaart heeft een lobby, cultuur is slechts een hobby”), maar we kunnen ook gaan nadenken hoe nu verder. En plannetjes blijven maken.

… en altijd jezelf goed blijven soigneren!

Wat was het oorspronkelijke plan? Nog een paar weken doorspelen, dan een pauze (omdat Frank zou gaan spelen in De Ondergang van MS De Corona, inmiddels ook ongewis), en dan vanaf maart 2021 met onze begeleidingsband De Containers de ‘affe’ voorstelling in de grote schouwburgzalen spelen.

Afijn. Alles is ongewis. Enkele van de in de komende weken geplande voorstellingen zijn al met potlood verplaatst naar begin volgend jaar. Maar pessimisten zeggen dat deze situatie heus nog wel dit hele theaterseizoen gaat voortduren…

In ieder geval moet je dit weten: wij hebben enorm veel zin om veel te blijven spelen! Maakt niet uit voor hoe weinig mensen, maakt zelfs niet uit wat het opbrengt (gelukkig hoeven we er niet van te leven); veertig jaar Pé & Rinus-schap maakt ons gewoonweg erg gelukkig!
En daarom hebben we besloten:

dat veertigjarig jubileum van Pé & Rinus vieren we gewoon van begin 2020 tot ver in 2021!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.