Pé & Rinus ontwikkelen speciale Gezina-app

De Haan en Den Hollander tijdens de persconferentie in Loppersum

Fans van het cabaretduo Pé & Rinus kunnen nu een speciale app downloaden die hen op straat een attendering geeft wanneer andere Pé & Rinusfans in de buurt zijn. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Het gaat om de zogeheten Gezina-app.

Op een drukbezochte persconferentie presenteerden Peter de Haan en Frank den Hollander, leden van het managementteam van Pé & Rinus, vanmiddag in Loppersum de nieuwe app.

‘We hebben de afgelopen weken enkele tientallen prototypes bekeken die waren ingestuurd nadat we een pitch voor de app hadden uitgeschreven’, aldus Den Hollander. ‘Uiteindelijk is het deze applicatie geworden.’

‘Er zijn nu eenmaal erg veel fans van Pé & Rinus en hun muziek’, vult De Haan aan, ‘maar als je over straat loopt, heb je geen flauw idee wie van de andere mensen in het straatbeeld ook fan zijn.
‘Soms neuriet iemand in de supermarkt een stukje Hoornse Plas, en dan blijken er onder de omstanders meerdere personen te zijn die zomaar mee gaan neuriën. Wij noemen dat het Gezinavirus.

‘Maar als je gewoon stil over straat loopt, zeker nu met die anderhalve meter afstand, heb je vaak niks door’, sombert Den Hollander.

Persoon die besmet is met het Gezinavirus

Door de app is daar nu verandering in gekomen, en daar zijn de heren blij mee. ‘Ja, het geeft toch een stukje verbinding als je bij een stoplicht staat en de app begint opeens de begintune van Carnaval in t Noorden te spelen, waardoor je weet dat dat aardige meisje naast je op het fietspad ook besmet is met het Gezinavirus’, glundert De Haan.

Als een journalist van de Ommelander Courant vraagt hoe het zit met de privacy voor de gebruikers van de app, kijken De Haan en Den Hollander elkaar even (vanaf veilige afstand natuurlijk) vrolijk aan. ‘Daar hoeven onze fans zich geen zorgen over te maken’, grinnikt Den Hollander, ‘want zodra ze een andere Pé & Rinusfan in hun nabijheid ontdekken, weten ze danzkij de app precies wie dat is!’

‘Naam, telefoonnummer, Facebookprofiel, Instagram-account: alles wordt meteen zichtbaar op je smartphoneschermpje, zodat je niet te dichtbij hoeft te komen om al die gegevens uit te wisselen met elkaar’, legt De Haan uit.

Testpersonen tijdens de testperiode in Twijde Hoogholtsterbalkje

Naar verwachting zal het straatbeeld in deze bizarre tijden danig opvrolijken doordat op willekeurige momenten willekeurige voorbijgangers zomaar gezamenlijk uitbarsten in een Pé & Rinuslied. ‘Zeg dat wel’, zegt Den Hollander tot besluit, ‘in de geheime testlocatie in Twijde Hoogholtsterbalkje waar we vorige week de app uitprobeerden, barstte een bejaarde achter zijn rollator opeens uit in een hartgrondig Hee doe! Wat kiekst ja laif!

‘Waarop het oude vrouwtje op het bankje in het plantsoen meteen reageerde met Mor ach, dien bek stait schaif!‘ hikt De Haan.

‘We zijn nu eenmaal een gaaf land’, blinkt er nu toch een traan in Den Hollanders ooghoek, ‘en we zullen het samen moeten doen. Ik zeg daarom: hou vol!’

De Gezina-app is vanaf maandag 21 april te downloaden in de App store en Google Play.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.