Ook Pé & Rinus vieren 400 jaar Rijksuniversiteit!

Wie in (de buurt van) Stad woont, zal het niet zijn ontgaan: de Rijksuniversiteit Groningen bestaat dit jaar 400 jaar. Dat is natuurlijk reden voor een feestje – sterker nog, de RUG gaat een hele maand uit haar dak.
Omdat Pé & Rinus goedbeschouwd alumni van de RUG zijn (dat is latijn voor: er ooit gestudeerd hebbende), en omdat Frank er bovendien nog steeds werkt, ligt het voor de hand dat de heren hier en daar opduiken tijdens de festiviteiten. Een lijstje.

Student in Groningen, 1614-2014

Deze tentoonstelling in het Groninger Museum geeft een mooi overzicht van het studentenleven in Stad door de eeuwen heen. En tot onze verbazing (maar ook trots natuurlijk) liggen onze beide elpees en het singletje Zomerhit/Baukelien er ook, netjes achter glas in een officiële vitrine!

400 jaar kunst aan de RUG

In het Universiteitsmuseum is nog het hele jaar de tentoonstelling Uit de schaduw te zien. Heeft niks met Pé & Rinus te maken, maar als lid van de universitaire kunstcommissie heeft Frank deze tentoonstelling mede samengesteld. En hij is trots op het resultaat!

For Infinity – the Movie

Frank als professor Van Hepscheuten voor de 'green screen'

Frank als professor Van Hepscheuten voor de ‘green screen’

Al meer dan twee jaar is Frank druk bezig (als scenarioschrijver/producent) met deze film: een geheel gezongen en gedanste musical over het studentenleven in Groningen. Van de makers van de fameuze lipdub (waar Pé & Rinus ook in voorbij kwamen).
Frank speelt er zelf ook een rol in: als professor Van Hepscheuten zingt hij een zenuwslopend lied waarin in drieënhalve minuut de hele 400-jarige geschiedenis van de universiteit wordt behandeld!

Slotfeest, Grote Markt

Het lustrum van de RUG wordt afgesloten met een groot feest in de binnenstad, toegankelijk voor alle Stadjers en ander volk. Op de Grote Markt speelt het Noordpool Orkest met een keur van artiesten die allemaal iets met de RUG te maken (gehad) hebben: Ellen ten Damme, Jan Rot, Joost Marsman en natuurlijk Pé & Rinus! Dat wordt swingen, weten diegenen die er eerder bij waren!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.