Nominaaierd – moar nait wonnen

Zondag 7 april was de plechtige bijeenkomst rond de uitreiking van de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs. Met Reinout Douma, orkestleider van het Noordpool Orkest, en zangeres Carmen Schilstra togen we naar het prachtige Bitter & Zoet in het ook al zo mooi gelegen Veenhuizen.

In de categorie Proza en Poëzie won onze goede collega Jan Glas, en terecht: Dubbel Glas is een mooi bouk met goede gedichten en ook prachtige foto’s van deze alleskunner.

Ook in de categorie CD/DVD was het een komen en gaan van appels en peren… Onze Bloazers & Striekers moest concurreren met de Cooperoazie van Bert Hadders (die hadden we zelf als overduidelijke winnaar getipt), kinderliedjes in dialect van Klunderloa, Martin Korthuis, en… de dvd van het Drents Liedjesfestival, de uiteindelijke winnaar. Een terechte prijs voor Bert Kamping, vonden wij, omdat hij bijvoorbeeld ook al jaren dat leuke !REUR!-festival organiseert.

Voor de niet-winnaars was er een cheque van 101 euro. Ook leuk ja! En het was lekker weer, de witte wijn was lekker, en we hebben weer eens bijgepraat met de collega’s…

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.