Nieuws uit Cultureel Groningen!

Waterloo Sunset...

Waterloo Sunset…

Misschien kun je het allemaal niet meer bijbenen, en vraag je je af wie nu weer wat doet onder welke naam, maar na het lezen van dit nieuwsitem zul je hopelijk concluderen dat Peter, Frank en Alina gewoon lekker blijven doorgaan met leuke dingen doen! En dat het publiek daar alleen maar wel bij vaart.

Frank & Alina stonden weer eens in een container op het Noorderzonfestival, ditmaal met Fokko Jelsma en Marieke Klooster in de hilarische dubbelvoorstelling Loat, nait? Als je niet bij een van de achtendertig (!) voorstellingen bent geweest, zijn er gelukkig de foto’s nog, vooral op de eigen Facebookpagina!
Alina is daarna meteen doorgestoomd naar haar solovoorstelling ‘Eén uit duizend’. Zelf geschreven en gespeeld, in een eengezinswoning uit het ‘duizendhuizenplan’ uit de vijftiger jaren.
Alina speelt dit weekend (19 september) nog in Uithuizen, het weekend daarna in Wehe den Hoorn, en dan nog in Ter Apel. Gaat dat zien!
En dan Pé & Rinus. Tja… laten we het maar de Oneindig Eindeloze Heintje Davids Comebackloze Nooitweggeweest Tour noemen: als we zin hebben, treden we weer eens op, stiekem denken we ook wel eens aan nieuwe projecten (zoals tijdens een gezamenlijk verblijf bij Baukelien op Curacao, deze zomer!), en we zien wel waar het schip strandt.
Zo waren we tien dagen geleden nog in Loppersum, waar we met Alina erbij in de stromende regen een spetterend (haha!) concert gaven met de plaatselijke jubilerende harmonie. Dat was weer een compleet nieuw avontuur voor in het plakboek!
En in de nabije toekomst staan er ook nog een paar leuke gigs in de agenda:
Zondag 27 september, 18.00 – 21.00 uur: Café Mulder, Groningen
In het kader van de Grunneger Dag in d’Ellebogen, een erg leuk initiatief van de horeca daar. Bert Hadders speelt ergens, Harry Niehof weer ergens anders, en wij in ons eigen stamcafé Mulder.
Bijzondere bijkomstigheid: meer dan tien jaar geleden bestond een tijdje de Pé & Rinus Rievaaivol Band, een stel fans die ons repertoire speelden in kroegen en op feesten. Voor deze gelegenheid komt deze revivalband weer bijeen (een reünie van een revivalband, snapt u het nog?), en tijdens hun set gaan we vast hier en daar een nummertje meezingen! (toch bekend repertoire ja)
Zaterdag 3 oktober, Grunneger festival, Sportcentrum Leek
Dit is weer zo’n gezellig dubbelconcert met de Stroatklinkers, die geweldige bluegrassband uit Harkstee en omstreken. Ditmaal nogal groots gemonteerd, maar who cares? Er zijn nog kaarten!

Uut de Hoogte

Tot slot nieuws over het theaterfeuilleton dat Frank momenteel aan het schrijven is, samen met Jan Veldman. Uut de Hoogte, dus.
In theaterfeuilleton Uut De Hoogte volgen we de lotgevallen van de familie Lutje, woonachtig in De Hoogte, van wie de zoon is verkast naar Haren. Kunnen de verschillen groter zijn? Gelukkig verbindt de lach ons allen. De zes afleveringen van Uut De Hoogte zijn vanaf 6 oktober tot en met 2 april te zien in het Der Aa-theater.”
Het feuilleton bestaat uit zes afleveringen, die elk 16 (!) keer gespeeld worden. Hoe leuk is dat? Je kunt een passe-partout kopen en alle afleveringen volgen. Zes keer een avondje uit, met vrienden, buren of gewoon met je vrouw! Elke avond is er een gezellige nazit, er zijn meet & greets, kortom: dit wordt het evenement van 2015-2016 waar je bij moet wezen!
  
Nou… als we elkaar nú niet gaan tegenkomen, ergens in een theater in het komende seizoen… dan weten wij het ook niet meer!
  
Hartelijke groet
Peter de Haan
Frank den Hollander
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.