Even voorstellen: de Containers anno 2016!

Zoals je weet, gaan we deze zomer optreden op de Zwarte Cross! Met zijn tweetjes, maar er was ook gelegenheid een set te doen op een groter podium, met band. Met De Containers dus!

Omdat we nu eenmaal ooit die maffe woordspeling Pé… Daalemmer hadden bedacht, werd onze begeleidingsband uiteindelijk maar De Containers genoemd. Tijdens optredens maakte Rinus er nog weleens ‘onze Vlaamse begeleidingsband De Vuilbakken’, onze Engelse begeleidingsband The Containers’ of ‘onze Spaanse begeleidingsband Los Conteneros’ van. Maar goed.

Containers-1982

Drummer van het eerste uur Jan Willem Leenslag verhuisde al eind jaren 80 naar België en overleed helaas alweer bijna tien jaar geleden; bassist Gijs Salentijn heeft zijn oude basgitaar in de koffer gelegd met de bedoeling die koffer voorlopig niet meer te openen. Vandaar dat we good old Herman Grimme vroegen om een nieuwe versie van De Containers te formeren.

En dit zijn ze dan! Gisteren beleefden we een zonovergoten eerste zondagmiddag tesamen, en dat was een vrolijke, nuttige en daadkrachtige bijeenkomst.

Wel was het zo dat Frank zich bij de borrel achteraf opeens realiseerde dat hij opnieuw de gesjeesde loser was in een gezelschap vol doctorandi… Ga maar na, van links naar rechts:

Containers-2016-3

Peter de Haan (Pé, gitaar en zang): apotheker
Frank den Hollander (Rinus, zang en gazoo): drie jaar Engels, rijbewijs BE, zwemdiploma
Jetse Goris (drums): onderwijskundige, serious gaming expert, maakt apps en webtoepassingen voor medici
Mervyn Gerds (basgitaar): orthopedagoog, werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie
Herman Grimme (toetsen): anglist, vertaler, muziekencyclopedist en -producer

Maar wees gerust: de melige muzikantenmoppen vlogen al snel weer over tafel. Bij de fotoshoot was er natuurlijk veel ongein, met als hoogtepunt het voorstel van Jetse om alvast een psychedelische seventies-elpeehoescover te schieten:

Containers-2016

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.