De Bende speelt: Een grof sandaal

Er is een bekend gezegde, dat luidt: Kijk uit met wat je wenst, want je wens zou wel eens uit kunnen komen.
Lang geleden (nu) in een ver en vreemd land (hier) leefden een schoenlapper en zijn vrouw. In een piepklein winkeltje, anderhalve meter onder de grond.
Ze waren gelukkig. Ze hadden hun schoenen, hun klanten en ze hadden elkaar.
Totdat er op zekere dag iets wonderlijks gebeurde. De schoenlapper werd bezocht door een toverfee. Hij mocht een wens doen. Zijn wens kwam uit, maar vanaf dat moment was het ook gedaan met de rust van de schoenlapper en zijn vrouw.

Het NNT zette regisseur Titus Muizelaar op de multitalenten van De Bende. Hèt recept voor een magische, hilarische en muzikale familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108. Al is het de vraag of dat gaat lukken met dat orkest en die balletdanseressen…

De Bende, versie 2013-14

Jan Veldman en Peter de Haan tijdens de eerste repetitie, september 2013.

Jan Veldman en Peter de Haan tijdens de eerste repetitie, september 2013.

De Bende heeft onder verschillende andere namen al een enorme staat van dienst opgebouwd en is razend populair bij het Noord-Nederlandse publiek. Dit vooral vanwege de unieke combinatie van droge humor, aanstekelijke muziek en maffe typetjes.

Na vijf jaar te hebben opgetreden als cabaretduo Pé Daalemmer & Rooie Rinus, begonnen Peter de Haan en Frank den Hollander in 1988 samen met Alina Kiers het gezelschap De Bende van Baflo Bill. Vier muzikale theaterproducties en ‘hunebedhits’ later maakte de groep in 1994 het programma Oet onder de naam Voorheen De Bende en in 2008 werd dat Voorheen De Bende mit Pazzipanten: de vaste kern werd ditmaal aangevuld met Jan Veldman en Harry Niehof. Met het lied Bie de Lidl scoorden de Pazzipanten en passant nog even een ‘dikke hit’.

Voor de familievoorstelling De Bende speelt: Een grof sandaal slaan Peter, Frank, Alina en Jan Veldman de handen ineen. Bovendien werd nog een grote naam aan de lijst toegevoegd: die van NNT-gastacteur en zanger Albert Secuur. Albert speelde al vaker in NNT-producties, maar is vooral bekend door zijn hoofdrol in de populaire televisieserie Boven Wotter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *